Thuiskomen

Toen mijn man en ik enkele jaren geleden op zoek waren naar een andere gemeente, kwamen we ook bij de Evangelische Open Thuis Gemeente. Dit was als een ‘thuiskomen’.  Een warm ontvangst, niet te groot, we werden gezien en aangesproken, een fantastische zang en muziekgroep op het podium, een duidelijke prediking met zo nu en dan gelegenheid tot interpretatie tussen sprekers en gemeente, na elke dienst koffie met een praatje; teveel om op te noemen.

Aan het begin van de dienst zijn alle kinderen aanwezig, tot en met de baby’s, dit geeft een echt gezinsgevoel. Samen zijn we het gezin van God. We hebben niet lang gewacht om ons aan te melden als lid en gedoopt waren we al in 2002.

We hebben nu een hele fijne huiskring, die heel trouw bij elkaar komt en alles met elkaar deelt. We behandelen daar Bijbelse onderwerpen en het meeleven, het bidden voor en met elkaar staat centraal. Inmiddels mogen we ook enkele taken vervullen, zodat we een steeds nauwere verbinding met de gemeente ervaren.

Tijdens de Avondmaalsdienst is er gelegenheid voor speciaal gebed. Toen ik laatst erg last van mij rug had, was er geen gebed georganiseerd omdat het Avondmaal op Witte Donderdag werd gehouden. Ik sprak mijn teleurstelling daarover uit tegen twee zusters vanuit de gemeente. Meteen kwamen zij naar mij toe en hebben voor mij gebeden. Wát een kracht gaat daarvan uit. En 2 dagen erna was de rugpijn helemaal (na 2 weken) verdwenen.

Antje