Jeugd

Jeugdavonden

Bij de Open Thuis Gemeente hebben we een super leuke jeugdgroep. Eén keer in de twee weken komen we bij elkaar om een jeugdavond te hebben. We vinden het belangrijk dat de jeugd zich thuis voelt, daarom hebben we ervoor gekozen om de jeugdavonden niet in de kerk te houden, maar bij ons thuis. Hier hebben we een moment om er voor elkaar te zijn en elkaar te leren kennen. Het is mooi om te zien dat iedereen graag naar de avonden komt en dat de jongeren graag meer over God willen leren. We proberen dit zo praktisch mogelijk te maken, door met elkaar praten over allerlei dingen waar je tegenaan loopt als (christelijke) jongere. Vaak worden de onderwerpen gekozen door de jongeren zelf, zodat we het hebben over dingen die zij belangrijk vinden.

Andere activiteiten

Eén keer per jaar hebben we een jeugddienst die in plaats van de gewone dienst is. We mogen deze hele dienst invullen en er is heel veel ruimte voor eigen ideeën. We spelen dan muziek met iedereen die mee kan doen en hebben vaak een dans en/of toneelstukje. Soms is er een jongere die spreekt en anders mogen ze zelf een spreker kiezen.

Ook dit nog even

We vinden het zo gaaf om te zien dat de jeugd van de Open Thuis Gemeente zo enthousiast is en zo graag mee wil doen! Het is voor ons als jeugdleiders super motiverend. Bijna iedereen van de jeugd komt vrijwillig naar de avonden toe en ze vinden het zelfs zo leuk dat er ook wel mensen van buiten de gemeente komen of worden meegenomen. Ben jij 12 jaar of ouder en lijkt het je leuk om een keer te komen kijken, dan mag dat altijd!