Kiemkracht

We zijn van start gegaan met het nieuwe jaarthema ‘Verlangen naar Groei & Bloei’. Hierbij richten we ons eerst op de Kiemfase.

Dat brengt mij bij de amaryllisbol, het is echt een wonder hoe deze groeit en bloeit. Als je een amaryllisbol in een schaaltje legt en in het licht zet, dan gaat er iets bijzonders gebeuren. Na verloop van tijd zie je een klein groen blaadje in de bol verschijnen. Ongelooflijk, zonder dat de bol water krijgt, zie je nieuw leven ontstaan. De kiemkracht van de amaryllis is groot en een nieuwe plant komt tevoorschijn. De plant gaat groeien en bloeien met kleurrijke bloemen. Alles wat nodig is voor de groei, is al in de bol aanwezig.

Net als de amaryllisbol heeft God in jou alles gelegd wat je nodig hebt voor het leven. Hij heeft je gevuld met talenten en capaciteiten, met passie en verlangens. Wat in jou aanwezig is, mag tevoorschijn komen. Dat is Gods verlangen voor jou en mij. Hij wil je de vrijheid geven om jezelf te zijn, zodat je kunt groeien en bloeien in wie jij bent.

God roept je tevoorschijn. Hij zegt tegen je: ‘Kom mijn liefste, kom! Mijn duif in de rotskloof, in de schuilhoek van de bergwand, laat mij je gedaante zien, laat mij je stem horen, want zoet is je stem en je gedaante is bekoorlijk. (Hooglied 2:13-14)

God vult je van binnen met de kracht van de Heilige Geest. Het is de kiemkracht die jou tot leven wekt. God kent de verlangens van je hart, Hij heeft ze aan je gegeven. Ga ermee aan de slag en laat het mooie in jou naar buiten komen.

Wilma Oosterhuis 

Uit het gemeenteblad Cifrah - oktober 2023