Startzondagen 2020

Dit jaar hebben we niet 1 maar 2 startzondagen gehad. Een startzondag met als thema ‘Welkom Thuis’. Wat mooi dat we zo samen het seizoen konden starten, ook al was het in 2 aparte groepen. Het werden onvergetelijke diensten, waarin we dankbaar waren voor wat God ons als gemeente heeft gegeven.

Suzanne en Madeleine openden de dienst met een dans op het lied: U bent door en door goed
Geen pen kan ooit beschrijven, Hoe liefdevol U bent
Heel Uw wezen is doordrenkt, Met goedheid ongekend

Mattanja ging met de hulp van bouwers aan de slag om het nieuwe meerjarenplan bekend te maken: (t)Huis van genade.

Onze droom als Evangelische Open Thuis Gemeente is een (t)huis van genade. De komende jaren willen we als gemeente groeien in genade. Door de genade van Jezus Christus zijn wij gered. Dat danken we niet aan onszelf, maar het is een geschenk van God. God heeft ons gemaakt en van ons – in Christus Jezus – nieuwe mensen gemaakt. Wij kunnen door Hem de goede dingen doen die Hij van tevoren al voor ons bedacht had. (Efez. 2: 8-10) We willen ons als gemeente beschikbaar stellen om Gods genade door te geven aan anderen.

Lied – Huis van Genade
Randolf heeft een lied geschreven voor onze gemeente passend bij ons meerjarenplan. Op de startzondag konden we dit bijzondere lied voor het eerst horen.

Hier sta ik, met lege handen
Hier sta ik, ik hef mijn handen op naar U
Hier ben ik, niets te geven
Hier ben ik, ik geef mij zelf aan u, aan U

Waarop zou ik kunnen roemen, alles is van U
In dit huis mag ik komen, in dit huis mag ik gaan
In dit huis mag ik wonen, in dit huis mag ik zijn
Want U bent een God van genade

Als ik in eigen kracht, het niet van U verwacht, raak ik bij U vandaan
En toch roept U mij Heer, trekt mij in liefde weer dicht naar Uw vaderhart

Een spelshow volgde om de beste kandidaat te vinden voor het bedrijf. De vier kandidaten waren heel verschillend en hadden elk hun eigen kwaliteiten. Maar het mooie was dat voor ieder van hen een plek was in dit bedrijf en ook in onze gemeente.

Het ‘welkom thuis’ klonk ook in de preek, de eerste zondag door Marja en de tweede door Martijn. God heeft een plaats voor ons waar we mogen komen en veilig zijn.

We werden deze dienst hartelijk verwelkomd met koffie en sloten de ochtend af met een tijd van ontmoeting en koffie. De aanwezigen genoten ervan dat dit mogelijk was.