Cursus Luisterend Bidden

Eind februari is de cursus Luisterend bidden van start gegaan. We hebben een geweldige tijd gehad en veel geleerd over het luisteren naar God. Na een gezamenlijke inleiding gingen we in groepen uiteen om samen te leren en te delen. Dit waren kostbare momenten, waar God bijzondere dingen deed. Het was boven onze verwachting. God heeft iets in gang gezet voor de deelnemers.

Helaas moesten we de cursus in maart plotseling annuleren door het corona virus.  Maar we stoppen niet! We gaan bekijken hoe we later in het jaar een vervolg aan de cursus kunnen geven.

Cursus Luisterend bidden

In deze cursus gaan we in zes bijeenkomsten op ontdekkingstocht om te leren Gods stem te verstaan. Wat betekent het om steeds meer op Jezus te gaan lijken? Kunnen we echt Gods stem horen? Op welke manieren spreekt God dan? Hoe kunnen we onderscheiden wat van God is? Hoe kunnen we woorden van God op een liefdevolle manier met elkaar delen, zonder dat we elkaar manipuleren? Hoe kunnen we elkaar echt opbouwen, troosten en bemoedigen? Wat zou het mooi zijn als we groeien in het bidden voor elkaar.

De cursus wordt gegeven door Willem Boorsma en Jeannette van der Veen. Elke cursusavond beginnen we om 19.30 uur met inloop en koffie. Dan is er een plenaire sessie met een inleiding. Vervolgens gaan we in kleine groepen voor bespreking en gebed. We sluiten om 22.00 uur af.

Voor wie is deze cursus? Voor iedereen, die wil groeien in zijn/haar relatie met God en wil leren luisterend te bidden. Heb je belangstelling? Meld je dan aan via het mailadres: luisterendbidden@openthuis.nl. Je kunt je aanmelden tot 15 februari 2020.

Praktische info
De cursus wordt gehouden op 6 zondagavonden tijdens de 40-dagen tijd:
23 februari, 1, 8, 15, 22 en 29 maart.
Plaats: Evangelische Open Thuis Gemeente, Brouwerssingel 3 te Drachten.

We maken gebruik van een cursusboek wat is ontwikkeld door New Wine, iedere deelnemer ontvangt dit cursusboek. Voor de cursus geldt een deelnemersbijdrage van € 10,- als richtlijn. Dit bedrag wordt de eerste avond via een collecte geïnd.