Afscheidsdienst Willem

Op zondag 3 september namen we afscheid van Willem Boorsma in zijn rol als voorganger van onze gemeente. Een feestelijke dienst met bijzondere momenten, waarin Willem samen met zijn vrouw Geertje in het middelpunt stond.  Als gemeente bedankten we Willem voor de jarenlange inzet als voorganger,  voor zijn visie voor de gemeente en de 100-den preken die hij gehouden heeft om de gemeente te onderwijzen. Zijn trouw en liefde voor de gemeente van Jezus Christus, hebben ons als gemeente gevormd en er mede voor gezorgd dat OpenThuis een gemeente is waar we ons thuis voelen.

We keken naar een boeiende fotopresentatie met Willem in de hoofdrol. Luisterden naar Klaas de Haan die vertelde hoe Willem 20 jaar geleden begon als voorganger. Ook waren er 2 filmpjes van collega voorgangers die het woord tot Willem richtten. Het eerste was van Timm Oelker uit Duitsland, het land waar Willem ook spreekt en een grote passie voor heeft. Het tweede was van Gerrit Lolkema. Heel bijzonder was het moment dat Elske een lied zong en ons raakte met de woorden. In deze dienst sprak Willem zelf en deelde vanuit Ezechiël hoe God er altijd is. Daarna werd Willem en Geertje uitgezegend van hun verantwoordelijkheden. Ze werden verrast met een kersenboom met hierin als vruchten bedankkaarten van gemeenteleden en andere relaties. Ook ontvingen ze van de gemeente als cadeau een bon om er samen een weekend op uit te gaan. Na de dienst werd iedereen uitgenodigd voor een barbecue bij Klaas en Herma de Haan. Het was een heerlijk samenzijn waarin we genoten van het lekkere eten, de ontmoeting met elkaar en het prachtige weer. Ook voor de kinderen was er volop te beleven en zij vermaakten zich prima. Zo vierden we samen als gemeente het afscheid.

 

BewarenBewaren