Kerstevent 2023

Wat hebben we twee mooie kerstvieringen gehad!

We begonnen met een Kerst Sing-inn, die vanwege het slechte weer niet buiten plaats vond, maar binnen. Heel verrassend hoe de kerkzaal was omgetoverd zodat we toch de sfeer van het buitengebeuren konden proeven! Met een open deur, vuurkorven, tenten en balen stro. Elkaar ontmoeten en samen zingen over het wonder van Kerst. Nadenken over het centrale thema: Kerst 2023, Ik geloof het wel?!. Nagenieten van chocolademelk met slagroom en kerstbrood.

De dag erop was de kerstviering, met ontroerende en verrassende momenten. Bij de ingang werden we begroet door heuse Romeinse soldaten en moesten we ons inschrijven. Daarna konden we genieten van een bakje koffie of thee.

De kinderen openden de dienst door met lichtjes binnen te komen onder het lied ‘Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht’. We luisterden naar een koor dat vanaf het balkon en het podium zong. Keken naar een mooie dans en een film over de geboorte van Jezus. Tussendoor zongen we zelf mooie kerstliederen met prachtige muzikale begeleiding. De kinderen toonden wat zij gemaakt hadden over kerst en de tieners lieten van zich horen nadat ze een appje over Jezus geboorte hadden ontvangen. Fonger ging door over het centrale thema. De senioren sloten de dienst af door hun ervaringen met kerst te vertellen, met woorden die raakten. Samen zongen we nog het lied ‘Ere zij God’ en kwamen rode hart ballonnen naar beneden als teken van Gods Vaderliefde. Met een tijd van ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje, kwam een einde aan de bijzondere kerstviering.