Startzondag 2019

We zijn het nieuwe seizoen van start gegaan met een geweldige startzondag. Het thema Kleurrijk kwam in allerlei variaties naar voren. Een dag waaraan ieder een bijdrage leverde en dat maakte het tot een gevarieerd geheel.

Na een mooie corsage en koffie moest ieder aan de slag. We gingen uiteen in workshops om zo een feestelijke dienst voor te bereiden. Er waren tien workshops om uit te kiezen: dans, muziek, preek maken, gedicht maken, cup cakes versieren, de natuur in, kaarten schrijven, kerk versieren, kunst creëren, toneel/drama en gebed. Elke workshop krijgt een eigen kleur om vanuit die kleur iets uit te werken. In alle ruimten van de kerk gingen mensen enthousiast aan de slag.

Om kwart over 11 kwamen we terug in de kerkzaal. Wat een verrassing was dat. De kerk was prachtig en kleurrijk versierd. En er stonden prachtige cup cakes voor ons klaar om van te genieten. Na een tromgeroffel ging de dienst van start.

Wat een bijzondere dienst was dit. Inbreng vanuit alle workshops, kostbare momenten en ongekende talenten die naar voren kwamen. Mooi als de kleuren die in ons zitten, naar buiten komen en we hier samen van mogen genieten.

De dienst ging van start met zingen, samen met een enthousiast koor en band. Een groep met veel jongeren nam ons mee in een drama. Opeens zaten we bij een breiclub die bestolen werd door ongure types, gelukkig liep alles goed af. De schrijfgroep liet horen wat ze gedicht hadden. Deze gedichten kun je verderop lezen. De natuurgroep vertelde over de natuur en een ‘natuur’ collage. Vervolgens hadden we de preek, waarin Rianne ons meenam in de kleur paars die we allemaal mogen dragen. De dienst ging verder met een uitbundige dans ondersteund door kleurrijke doeken en vlaggen. Daarna opnieuw een bijzonder moment waarin de kunstgroep hun werk liet zien en hierover deelde. De kaartgroep las een mooie kaart aan de gemeente voor. Tot besluit zongen we nog enkele liederen met de muziekgroep, waarna de gebedsgroep een gebed en zegen uitsprak.

 

Elin (11 jaar) raakte ons met het hart wat ze heeft gemaakt en wat ze hierover vertelde. 

Mijn Hart
Ik heb een hart gemaakt met 3 verschillende vakken. In het midden zit een doosje met ‘God’. Het 1e vak is een fotolijstje met een vraagteken er in en het betekent dat je het soms even niet meer weet. Maar God heeft daarvoor in Zijn doosje een vliegtuig. Hij weet namelijk al lang waar jij naar toe gaat of wat jij gaat doen. Het 2e vak is een ijzeren ketting in de vorm van een hart. Soms zit je vast in je leven en probeer je er heel hard zelf aan te trekken om weer los te komen, maar dan lukt het niet. God heeft daarvoor in Zijn doosje een boomstam. Want God is altijd sterker zodat Hij je wel los kan trekken. En dan zie je hoe mooi het hart echt is, met mooie diamanten. Het 3e vak is een plaatje met een slot. Soms kan je hart op slot zijn en trek je je terug in je kamer en lukt het je niet om je slot zelf te openen, bijvoorbeeld omdat je boos of verdrietig bent. Maar God heeft in Zijn doosje een sleutel zitten, hiermee kan Hij het slot openen en je vrij maken.

 

Na deze prachtige dienst trokken we met elkaar naar het Zuiderend voor een heerlijke barbecue. We genoten volop van het lekkere eten en de ontmoeting met elkaar. Wat een mooie plek om samen te zijn en van jong tot oud genoten we hiervan. De jonge generatie kon zich uitleven op alle speeltoestellen en de rest kon er lekker bij zitten. Het weer werkte mee en we hadden supertijd met elkaar.

Een startzondag met input van veel mensen, de start van een nieuw seizoen om onze talenten in te zetten en samen de gemeente te dragen. Ieder een eigen kleur en samen een mooi geheel.

Gedichten

Combineren
Wij mogen ons verheugen in de veelkleurigheid van God.
Een ieder uniek, zoals ie is geschapen.
En als we die kleuren gaan combineren.
Mogen wij ons verheugen in de veelkleurigheid van God.
Combineer je roze met bijvoorbeeld zwart.
Dan kan dat heel verrassend gaan werken.
Een ieder uniek, zoals ie is geschapen.
Wij mogen ons verheugen in de veelkleurigheid van God.

Erwin

Thuis
Een veilige plek
waar echtheid en eenvoud heersen
voor iedereen.
Een veilige plek
waar je diepste kleuren zichtbaar worden
ook de wat minder mooie.
Waar echtheid en eenvoud heersen.
Een veilige plek.

Sylvia

Leren leven
Leren leven
als klein meisje
dat zich verheugt
Leren leven
in Gods ruimte
met nieuwe ideeën
als klein meisje
Leren leven

Mettje

Samen
Samenzijn, elkaar ontmoeten
Inspiratie voor nieuwe ideeën
uit het Woord van God
Samenzijn, elkaar ontmoeten
Echt zijn en verbonden
Eren van God, uitbundig
Inspiratie voor nieuwe ideeën
Samenzijn, elkaar ontmoeten

Wilma