Henk en Joke van Ingen

Henk en Joke van Ingen zitten al 40 jaar in de zending waarvan ondertussen al 25 jaar in Burkina Faso (West Afrika). Daar hebben ze Tele-Vie-Deo opgericht.

Tele-Vie-Deo is een stichting, die programma’s maakt voor Franstalig Afrika. Nu, na 25 jaar, heeft Tele-Vie-Deo al ruim 150 programma’s geproduceerd, die in verschillende landen uitgezonden zijn door nationale en privee tv-stations. De programma’s hebben een grote impact en Tele-Vie-Deo speelt een belangrijke rol in de strijd tegen Aids. Meerdere series zijn gemaakt, met elk een andere doelgroep.

Daarnaast zet Tele-Vie-Deo zich in om lokale mensen te trainen in audio-visuele vaardigheden.


Laatste nieuws

18 maart zijn we naar Nederland gevlogen, omdat we te horen kregen, dat het luchtruim dicht zou gaan en er dan de eerste tijd geen mogelijkheid meer zou zijn om Burkina te verlaten. Royal Air Maroc, de vliegmaatschappij waarmee we begin april zouden vliegen was 14 dagen eerder al gestopt met vluchten van Burkina naar Nederland. Het was ineens wel omschakelen om binnen twee dagen te vertrekken, wilden we nog het land uit kunnen. Daardoor hebben we ook niet meer van iedereen afscheid kunnen nemen, omdat we al de tijd nodig hadden om het werk, voor de maanden dat we in Nederland zullen zijn, over te dragen en onze koffers te pakken. Gelukkig kunnen we vanuit Nederland de contacten voortzetten. In Burkina zijn gelukkig niet zoveel mensen met corona en ook veel minder sterfgevallen dan hier in Nederland. Het land kampt al met zoveel andere problemen en de medische zorg staat op een heel laag pitje. Er zijn door het hele land heen maar enkele ziekenhuizen en er zijn heel weinig artsen. En op een enkel ziekenhuis in de hoofdstad na met enkele IC-bedden ook geen beademingsapparatuur of beschermend materiaal. De mensen leven heel dicht op elkaar. Het grootste gedeelte van de bevolking leeft van wat ze die dag verdienen. Er zijn maar heel weinig mensen met een maandsalaris.Thuisblijven is voor hen dan ook geen optie. Als je er niet op uitgaat om te werken is er ook geen brood op de plank. In de kampen met de mensen, die gevlucht zijn uit het noorden vanwege terrorisme is de situatie nog schrijnender, omdat ze helemaal geen werk hebben en helemaal afhankelijk zijn van voedselhulp.

Op het moment zijn we als Tele-Vie-Deo bezig met voorlichting over covid-19. In veel landen kennen mensen al Ebola, maar nog niet overal is de ernst van dit nieuwe corona virus doorgedrongen. Daarom is het belangrijk dat er bewustwording komt in alle provincies en niet alleen in de hoofdsteden.

We zijn dankbaar, dat we een Heer hebben die leeft en elke situatie kent. We mogen altijd ons vertrouwen op Hem stellen. Hij is onze rots en bij Hem zijn we veilig!